Over

Over Rutger Sax

Rutger van der Linden oftewel Rutger Sax is een allround saxofonist. Hij speelt sinds jongs af aan en de muziek is hem op het lijf geschreven.


Inmiddels heeft Rutger Sax een breede ervaring opgedaan in diverse coverbands en brassbands. Naast de altsaxofoon in diverse bandformaties maakt hij nu, als voonamelijk baritonsaxofonist, deel uit van de brassband Cool Six Brass Collective. 


Rutger Sax heeft een enorme drive en passie voor de muziek. Dat komt met name tot uiting wanneer hij samenwerkt met DJ's op verschillende feesten. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor dance, EDM en deephouse. Maar ook in andere stijlen zoals disco en pop muziek kan hij goed uit de voeten. Hij improviceert in eigen stijl op de muziek die de DJ draait en weet als geen ander zijn enthousiasme en passie voor de muziek over te brengen op zijn publiek. Zijn drive is om op elke gelegenheid wat extra's te brengen en de mensen te laten genieten van de muziek. Herinneringen maken en mensen blij maken met zijn muziek is waar Rutger Sax het voor doet.